[vpsFree.cz: community-list] =?utf-8?Q?Testov=C3=A1n=C3=AD_kr=C3=A1tkodob=C3=A9_z=C3=A1t=C4=9B=C5=BEe_?=/ návštěvnosti

Tomas Srnka tomas.srnka at gmail.com
Mon Mar 24 22:34:41 CET 2014


Ahoj,

“ab” nie je najlepsie riesenie. ab ti vobec nesimuluje requesty cez AJAX, staticke subory, spracovanie POST requestov atd. Otestujes tym len hrube generovanie jednej adresy, co casto krat sposobi to, ze sa kod natiahne do roznych cache (v pripade PHP napr APC, MySQL buffers, memcached atd.). 

Realny traffic je v 99% rozlozenych cez desiatky/stovky roznych podstranok, sekcii, statickeho obsahu, pridavani/aktualizacie obsahu atd. 

Vcelku dobre riesenie je ukladat si access.logy vratane POST dat a nasledne na testing servery pustat cez httperf (alebo obdobny nastroj) a tak simulovat aspon ~trochu relevatny traffic.

Este dobry tool je loadimpact.com (a klony), kde si vies zaplatit nacitanie roznych stranok (realne ako keby v chrome si ich otvoril) v roznom mnozstve paralelnych pristupov. 
— 
Regards,
Tomas Srnka


On 24 Mar 2014 at 14:24:32, Nikos Timiopulos (nikos at manikstudio.cz) wrote:

Ahoj,

chci se zeptat zkušenějších v oblasti testování krátkodobé zátěže, kteří mohou poradit, zda si pro obecné testování vystačím např. s Apache Bench a výsledky z jednoho stroje typu 100 requests per second můžu brát důvěryhodně?

V tuto chvíli mi jde o to, když vím, že v +/- jeden okamžik začne přicházet 2000 návštěvníků, tak zda to server ustojí. Když udělám test s Apache Bench a vyleze mi, že všechny požadavky byly dokončeny s max odezvou 1 vteřiny, tak bych si řekl že ano.

Pokud ne, jaké metody / služby byste mohli doporučit?


Díky, s pozdravem

Nikos




_______________________________________________
Community-list mailing list
Community-list at lists.vpsfree.cz
http://lists.vpsfree.cz/listinfo/community-list
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.vpsfree.cz/pipermail/community-list/attachments/20140324/d79ece74/attachment-0002.html>


More information about the Community-list mailing list