[vpsFree.cz: community-list] CouchDB - praktické zkušenosti

Honza Macik jan.macik.bacu at gmail.com
Tue Sep 25 19:40:55 CEST 2018


Ahoj, couchdb jsem používal na správu čárových kódů ve skladu na mobilním zařízení a přišla mě při velkém množství záznamu nestabilní, napr nesel smazat zaznam dle pk,  normálně bych to udělal v MySQL měj se čau

Odesláno z iPhonu

25. 9. 2018 v 19:08, Jan B. Kolář <janbivoj.kolar at zazen-nudu.cz>:

> Ahoj,
> 
> nemáte tu prosím někdo praktické zkušenosti s CouchDB? Možná si vzpomínáte, že jsem tu před časem psal ohledně pokladního software. Po zvážení všech odpovědí jsem dospěl k názoru, že největší problém pro mne je udržovat synchronizovaná data mezi pokladnami a serverem. Jak věřím, tak CouchDB by pro mne tyto věci dokázala ohlídat, trochu se ale potýkám s nedostatkem informací. Kromě oficiálního manuálu se mi nepodařilo najít příliš stránek, které by o nasazení CouchDB v praxi psaly.
> 
> Nejsem si jist, zda jsem zcela správně pochopil vnik a řešení konfliktů v CouchDB. Aktuálně řeším problém skladů a skladových položek - myslel jsem, že bych vytvořil dokument "produkt", který by jako jednu z položek měl pole s dvojicemi "sklad":"počet ks". Každá z pokladen by pak odečítala ze svého řádku "sklad":"počet ks".
> Jestli jsem to však z manuálu pochopil správně, tak každá změna vyvolá změnu celého dokumentu. A v případě, že dojde k výpadku jedné z pokladen, dojde k vytvoření velkého množství konfliktů, které se budou muset řešit ručně. Nebo se mýlím? 
> Napadlo mne to vyřešit tak, že bych vytvořil dokument "sklad" a v něm bych udržoval dvojice "produkt_id":"počet ks". Kvůli nedostatku informačních zdrojů si však nejsem jist, zda je tohle správný přístup k problému.
> 
> Mohl by mi prosím někdo zkušenější poradit?
> 
> Díky, Honza
> -- 
> Jan B. Kolář
> 
> Zažeň nudu
> Hodolanská 17, 779 00 Olomouc
> e-mail: janbivoj.kolar at zazen-nudu.cz
> www.zazen-nudu.cz
> _______________________________________________
> Community-list mailing list
> Community-list at lists.vpsfree.cz
> http://lists.vpsfree.cz/listinfo/community-list
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.vpsfree.cz/pipermail/community-list/attachments/20180925/9149a66b/attachment.html>


More information about the Community-list mailing list