[vpsFree.cz: community-list] Problem so spamom

Ján Raška raskaj at gmail.com
Wed Feb 25 22:11:49 CET 2015


Zdravim,

potreboval by som pomoct/poradit s nasledovnym problemom. Na VPS mi bezi SMTP cez Postfix + Amavis + Spamassasin + ClamAV. Minuly tyzden sa moja VPS objavila v CBL listingu, skontroloval som mail logy, nic extra podozrive som nenasiel, ale pre istotu som sprisnil nastavenia v amavis-e a poziadal o delisting. Po 3 dnoch sa tam objavila znovu. Nakolko som opat v logoch nic specialne podozrive nenasiel (pokusy samozrejme su, ale drvivu vacsinu odpazi reject na zen.spamhaus.org <http://zen.spamhaus.org/> a o zvysok sa postara spamassasin), tak som im napisal ze ci mi vedia povedat v com je problem. Dostal som takuto odpoved:

=====
77.93.223.207 was found to be using several different EHLO/HELO names during
multiple connections on or about:

2015:02:24 ~09:00 UTC+/- 15 minutes (approximately 1 days, 5 hours, 44 minutes ago).

The names seen included:

	517mat.com <http://517mat.com/>, cityofanderson.com <http://cityofanderson.com/>, claytonsheriff.com <http://claytonsheriff.com/>, decivitate.ee, easysaigon.com <http://easysaigon.com/>, inhga.ro, institutoautor.org <http://institutoautor.org/>, ituudised.ee, lala-and-roo.com <http://lala-and-roo.com/>, lbg-studio.com <http://lbg-studio.com/>, maikotakeda.com <http://maikotakeda.com/>

Note that the above list may include one or more names that are not
fully qualified DNS names (FQDNs).  Host names (ie: Windows node names)
without a dot are not FQDNs.
=====

Nuz a tu som v koncoch, pretoze postfix mam samozrejme nastaveny spravne, aby posielal ako HELO hostname servera ktory sedi s reverznym DNS. Preliezol som vsetky logy a o spomenutych domenach nikde ani zmienky. Takze jedine co mi napada je, ze sa mi do VPS dostal nejaky cervicek ktory tie spamy posiela svojou cestou a pri HELO uvadza vyssie spomenute domeny, problem je ze neviem zistit co to je a kde je a teda ho ani odstranit. Skusal som si cez nmap zistit ci tam nemam nechtiac nejake open proxy, ale toto vyzera byt v poriadku. Nenapada niekoho co by to mohlo byt, prip. ako prist na kamen urazu? Prip. bol by niekto ochotny sa mi na to pozriet a fixnut to? Moje admin znalosti su totiz v koncoch. Samozrejme nechcem to bezplatne, ak by sa niekto na to chcel podujat, napiste mi osobne a isto sa dohodneme.

Diki moc

Jano
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.vpsfree.cz/pipermail/community-list/attachments/20150225/dff9a8d4/attachment-0002.html>


More information about the Community-list mailing list